Què és el “crack” quan em manipulen l’esquena?

Què és el “crack” quan em manipulen l’esquena?

Què és el “crack” quan em manipulen l’esquena?

No t’espantis! no deixa de ser una cosa normal i fisiològica però que també

Manipulació dorsal

ens dóna una informació important de l’estat de la nostra articulació.

Aquest cruixit és el mateix que passa quan ens cruixim els dits, el genolls quan ens ajupim o el turmell quan ens llevem, etc. Totes les articulacions són susceptibles de ser manipulades i que facin aquest so curiós, sec i sonor.

No és nociu

No, malgrat que molts pensen que aquest cruixit és un xoc articular no és el cas. El soroll és un fenomen físic anomenat cavitació del que us parlaré ara.

Manipulació cervical

Una possible lesió en la manipulació podría venir donat per una mala manipulació, en cas de no respectar els límits articulars, danyant la càpsula, lligaments o el cartílag articula. Per això és important el coneixement de l’anatomia i la biomecànica que ens donen els estudis de fisioteràpia.

L’efecte de cavitació

Les nostres articulacions són cavitats estanques que estan banyades amb líquid sinovial. Un canvi brusc de la pressió intraarticular, a causa d’una

Manipulació lumbar

manipulació o un moviment sobtat, pot provocar aquest fenomen de descompressió convertint líquid en petites bombolles de gas o “cavitats” que immediatament es desplacen a zones de més pressió tornant-se a convertir en líquid.

Excés de pressió sobre l’articulació

Sovint això passa quan hi ha un excés de pressió sobre una articulació. En el cas de la columna vertebral succeeix moltes vegades després d’estar temps en una mateixa posició, la musculatura es cansa i cedeix i anem quedant lleugerament més encorbats. El líquid sinovial no es renova per manca de moviment, a més, la tensió muscular fa augmentar aquesta pressió sobre una articulació.
Quan sentim aquest cruixit sovint, pot convenir un massatge o estiraments de la musculatura del voltant de l’articulació per evitar que es torni a «bloquejar», com diem popularment.
Després del «crack», passaran uns minuts a poder tornar a provocar-lo, quan l’articulació torni a acumular tensió per una posició desfavorida i manca de moviment.

 

Consulta els nostres serveis de Fisioteràpia i Osteopatia

Sense comentaris

Posa un comentari

× Contacta