Roger Roca, guanyador de la 10K el 2012 i 2015, és entrenador de MIOSTAF

Roger Roca, guanyador de la 10K el 2012 i 2015, és entrenador de MIOSTAF

En Roger Roca (Igualada) és Campió del Món de Duatló i Campió  d’Espanya de Marató, a més d’altres èxits de la seva carrera esportiva. Des de fa 3 anys, en Roger ha començat una nova etapa personal i una de les seves ocupacions és la d’entrenador de  MIOSTAF Clínica de Fisioteràpia.

Has estat atleta d’elit i vas abandonar el professionalisme el 2016, què estàs fent ara?

Ara mateix em dedico a fer d’entrenador personal per a tot tipus d’esportistes i nivells. Gaudeixo molt veient la progressió de cada atleta tant si és d’elit com si és un debutant que tan sols té l’objectiu d’acabar una marató. La satisfacció de veure com ajudes a la consecució d’un somni és fantàstica. També segueixo corrent i fent algunes curses populars així com exercint de llebre per atletes d’alt nivell.

Encara eres atleta d’elit i ja feies d’entrenador, què et va motivar a ser-ho?

Des de sempre m’ha cridat l’atenció el perquè de cada entrenament. Quan no entenia un exercici ho preguntava i he tingut la sort de tenir grandíssims entrenadors. Després algú et demana que li donis un cop de mà, ho fas i cada vegada t’hi poses més, et formes i veus que ets capaç que aquells que han confiat en tu millorin els seus resultats. És una experiència emocionant.

Actualment ets entrenador de Miostaf, explica’ns què hi fas? Quines proves i disciplines entrenes?

Gestiono les planificacions de diferents esportistes. Atletes, trail  runners, triatletes, ciclistes, … De tots nivells i amb objectius ben diferents. L’objectiu és que cada persona tingui el seu entrenament personalitzat per adaptarse tant al seu nivell com a les seves possibilitats i horaris.

Alguna prova predilecta com a entrenador?

Jo sempre he estat corredor d’asfalt i la preparació de maratons sempre és un gran repte. Però qualsevol preparació m’encanta i quan s’escapa de la meva pròpia experiència és un repte més apassionant ja que m’exigeix més.

Què li pots aportar a un esportista amateur pel fet d’haver estat un atleta d’elit?

Crec que la planificació dels entrenaments és el que més ajuda a l’esportista popular, que no estan acostumats a seguir una planificació o un ordre en els esforços. Crear una disciplina i un treball organitzat és el benefici a més curt termini que notem amb totes les persones que segueixen el nostre mètode.

A molts atletes populars els fa respecte entrenar amb un exatleta professional…
Sí, tens tota la raó. Em passa sovint que la gent no vol entrenar amb mi perquè es pensa que només entreno gent d’elit o que els entrenaments seran molt durs i no els podran seguir, però el secret de la personalització és que m’adapto a totes les característiques i a les possibilitats de cada persona perquè pugui millorar i aconseguir els seus objectius. He entrenat gent que només podia fer dues sessions setmanals així com gent per a qui adaptàvem els entrenaments segons el seu torn de treball.

Així doncs, què haig de fer si vull que m’entrenis?
Posarte en contacte amb l’equip de Miostaf i crearem el pla de treball més adequat a les teves característiques i objectius.

Tens algun consell per als corredors de la 10k?
Que siguin prudents a la primera part de la cursa, mantenint un ritme viu però relativament còmode, i a partir del quilòmetre 7 , ja poden donar-ho tot.

Sense comentaris

Posa un comentari

× Contacta