Prepara’t un isotònic casolà

Prepara’t un isotònic casolà

En motiu de la #confinacursa, una cursa familiar i solidària confinada,  la nostra Dietista-Nutricionista @martaconesa, us donarà una recepta per als esportistes per preparar una beguda isotònica casolana. És ben fàcil de fer i conté ingredients que segurament tindreu a casa.
La suor és la forma més eficaç que té l’organisme de termoregular i està condicionada per la temperatura i la humitat.  És el resultat entre la producció d’energia i l’equilibri del fluid corporal implicant les hormones sudorípares i electròlits com el sodi, clorur, magnesi i potassi…
L’aigua és el comportament majoritari del cos humà i té moltes funcions biològiques. Per altra banda, el sodi regula la quantitat d’aigua dins del cos. Aquest conjuntament amb el clor i bicarbonats participa en l’equilibri àcid-base.

És per això que durant l’activitat es necessita una beguda de reposició de líquid que a més contingui minerals: sodi i clor (els més importants) per evitar la deshidratació.

La beguda isotònica és una beguda esportiva que compleix aquesta funció. En la seva composició inclou dosis de sodi, normalment en forma de clorur de sodi o hidrogencarbonat de sodi (també anomenat bicarbonat de sodi), sucre o glucosa i altres minerals.
Es recomana prendre-la durant i després de l’activitat esportiva per ingerir líquid per la pèrdua de fluids i electròlits i hidrats de carboni (HC) per reposar les reserves de glucogen muscular, millorar la capacitat de resistència i retardar la fatiga. La quantitat i la dosificació s’ha d’individualitzar a cada persona i dependrà de la durada i la intensitat de l’activitat.
Ingredients:

– 1 cullerada petita de bicarbonat sòdic, per l’aportació d’hidrogencarbonat de sodi

– 2 cullerades de mel, per aportar glucosa i fructosa (HC) (sinó es dissolt bé es pot canviar per sucre però millor la mel i que sigui de qualitat, d’agricultor i preferiblement ECO)

– 1 cullerada petita de sal marina iodada, per l’aportació de sodi

– Suc de fruita de taronja natural de 2 taronges, per aportar HC i sabor

Preparació:
Afegir en un mesurador el suc de 2 taronges espremudes, la mel, la sal iodada i el bicarbonat sòdic i després afegir aigua fins a completar un litre i barrejar-ho bé. Un cop fet, pots repartir-ho en 2 bidons de 500ml.
Esperem que us agradi i que us animeu a preparar-la aquests dies a casa.
Si ho feu, etiqueteu-nos a les vostres fotos amb @clinicamiostaf #confinacursaambisotonic
Sense comentaris

Posa un comentari

× Contacta